Странице

четвртак, 22. март 2018.

MALI: Skoro 6 meseci smo čekali sneg, a on pao tek kad smo skinuli novogodišnju rasvetu

Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, koji je na kritike da je novogodišnja rasveta prerano postavljena i prekasno skinuta više puta odgovorio da Beograd treba da bude konkurentan evropskim metropolama, pa i po pitanju rasvete, jer ljudi novogodišnje praznike planiraju u junu i julu.
Međutim, za razliku od ostalih evropskih prestonica koje su ceo decembar i januar provele pod snegom, Beograd je opet zakasnio. Prvi sneg je stidljivo pao tek krajem februara, a drugi, onaj pravi, tek 20. marta, nekoliko dana pošto je očajnički napokon skinuta novogodišnja rasveta i kad su svi iz kabineta gradonačelnika digli ruke od snega.
„Ni prognoze meteorologa nam nisu išle na ruku. Neki su prognozirali sneg već u oktobru, neki da će ceo novembar i decembar biti pod snegom. Jer praznična rasveta nije ono što jeste bez snega. Ona je samo ukras za sneg. Bez njega je besmislena. Na kraju smo se uzdali u one koji su tvrdili da sneg napokon stiže u januaru i februaru, ali on ni tad praktično uopšte nije pao. Na kraju smo rešili da rasvetu najzad skinemo jer se i kalendarski proleće opasno približilo. I na kraju – sneg! Stvarno nije u redu. Postoje indicije da su SAD uz pomoć svojih klimatskih sprava preusmerile zimu sa Srbije, ali ne bih o tome pošto za to nemamo čvrste dokaze.", Istakao je Mali ozlojađeno.

1 коментар: